Publicēts: 2025-09-01

Kaip prailginti virtuvės prietaisų veikimą?

Sodo derliui subrendus ir šakoms linkstant nuo vaisių, ateina laikas ruošti vitaminų atsargas žiemai. Tačiau prieš pradedam virti uogienes, marinuoti daržoves ar kurti kitus kulinarinius šedevrus, rekomenduojame kruopščiai patikrinti virtuvės prietaisų būklę. Jei Jūsų prietaisams reikalinga techninė priežiūra ar remontas, geriau tai atlikti laiku, nei gaminant pastebėti, kad neįsijungia maišytuvas ar nesisuka virtuvinio kombaino ašmenys. Kad Jūsų prietaisai ilgiau veiktų, parengėme keletą vertingų patarimų, kaip jais tinkamai pasirūpinti.

7 dažniausiai daromos klaidos, kurios sutrumpina virtuvės prietaisų veikimo laiką:

1. Nevalomi vėdinimo ir garų filtrai

Mikrobangų krosnelės ir orkaitės, kuriose yra ventiliatorius, ventiliacijos angas reikia valyti bent kartą per mėnesį, o kavos aparatus reikia valyti nuo kalkių arba naudoti specialią šiam tikslui skirtą programą. Priešingu atveju prietaisas gali perkaisti arba įvykti trumpasis jungimas. Tai turės didelės įtakos jo veikimui.

2. Įrenginiai paliekami įjungti visą parą

Skrudintuvai, plaktuvai, daugiafunkciai elektriniai puodai ir trintuvai – dažnai paliekame šiuos prietaisus įjungtus į elektros tinklą, net jei jais nesinaudojame kelias dienas ar net savaites. Dėl to prietaisas gali perkaisti, nusidėvėti, kyla trumpojo jungimo rizika. Todėl, jei kasdien nesinaudojate prietaisu, išjunkite jį iš elektros tinklo.

3. Naudojimas ne pagal instrukciją

Sulčiaspaudės ir virtuviniai kombainai – prietaisai, kurie dažniausiai nukenčia dėl mechaninių dalių perkrovos, dėl kurios perkaista variklis. Todėl rekomenduojame visada laikytis instrukcijose nurodytos rekomenduojamos veikimo trukmės, pvz., daugelį prietaisų galima įjungti ne ilgiau kaip kelioms minutėms, nes tiek laiko pakanka kokteiliui sumaišyti arba sudedamosioms dalims supjaustyti.

4. Netinkamas valymas

Kavos aparatai, maišytuvai ir mikrobangų krosnelės gali nukentėti, jei jie bus valomi netinkamomis priemonėmis arba jei į juos pateks vanduo. Dėl to gali atsirasti rūdžių, ekrano pažeidimų ir trumpųjų jungimų. Todėl rekomenduojame naudoti tik gamintojo rekomenduojamas valymo priemones ir saugoti, kad ant valdymo skydelio ar į patį prietaisą nepatektų vandens.

5. Ignoruojami pirmieji gedimo požymiai

Jei prietaisas skleidžia keistus garsus, iš jo pradeda lašėti vanduo arba rodomi gedimo pranešimai, šių ženklų nereikėtų ignoruoti. Nedidelis gedimas gali tapti rimtu ir brangiai kainuojančiu, todėl užsisakykite remontą, kad mūsų specialistai galėtų diagnozuoti problemą ir rasti pagrindinę priežastį.

6. Prietaisas naudojamas nestabilioje vietoje

Maišytuvus, mėsmales ir kitus prietaisus, kurie dirbdami juda, svarbu statyti ant stabilaus paviršiaus. Priešingu atveju prietaisas gali nukristi ir patirti mechaninių pažeidimų. Virtuvės prietaisus visada statykite ant stabilaus, sauso ir švaraus paviršiaus.

7. Neatliekama reguliari prietaisų priežiūra

Šaldytuvai, kavos aparatai, orkaitės ir kiti prietaisai bus dėkingi, jei kas šešis mėnesius atliksite tinkamą techninę priežiūrą – atšildysite šaldiklį, sutepsite kaitinimo elementą ir išvalysite maisto likučius.

„TSC“ įgaliotajame techninės priežiūros centre siūlome atlikti išsamią virtuvės prietaisų diagnostiką, priežiūrą ir remontą, kad Jūsų namai būtų tvarkingi. Patikrinkite savo prietaisus šiandien ir pasiruoškite žiemos atsargų ruošimo darbams!